Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă campania de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Angajații IGSU merg în gospodăriile oamenilor pentru a le oferi recomandări în vederea evitării cazurilor de intoxicații cu gaze emanate în urma procesului de ardere în sobe.

Salvatorii atenționează oamenii asupra exploatării surselor de încălzit autorizate, dar și a necesității verificării sobelor înainte de utilizare. Pompierii îndemnă persoanele să evite conectarea la energie electrică a reșourilor defecte sau a instalațiilor improvizate.

Mai mult, atenționările specialiștilor sunt și capitolul exploatării coșurilor de fum, dar și asupra aerisirii încăperilor. Pompierii sugerează ca focul să fie stins în sobe pe parcursul nopții, iar obiectele de mobilier să nu fie apropiate de acestea. Campania de prevenire a ajuns în raioanele Căușeni și Soroca, satul  Crocmaz din raionul Ștefan Vodă, iar în următoarea perioadă urmează să fie desfășurată în localitățile Zaim, Săiți și Opaci din raionul Căușeni, dar și satele Ermoclia, Popeasca și Feștelița din raionul Ștefan Vodă. Potrivit IGSU de la începutul sezonului rece a fost efectuată evaluarea riscului de incendiu la 2054 case de locuit și instruiți peste 5000 de oameni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!