Un bărbat ce a provocat un accident rutier mortal în luna mai 2019 în raionul Anenii Noi va sta cinci an după gratii. Asta după Curtea de Apel Chișinău a agravat pedeapsa acestuia, anterior fiindu-i stabiliți trei ani de pușcărie de către prima instanță. 

De asemenea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport și obligat să achite succesorului victimei și părții vătămate un prejudiciu total de 700 mii de lei.

Potrivit Procuraturii, acum un an șoferul a comis un accident rutier soldat cu moartea unei persoane. Tragedia a avut loc în noaptea de 28 mai 2019, când inculpatul se deplasa la volanul unui „Suzuki” din direcția satului Mereni spre Maximovca.

La un moment dat, încălcând grosolan regulile de circulație rutieră, a ieșit pe contrasens, tamponând frontal un automobil de marca „BMW”, care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, șoferul mașinii „BMW” a fost spitalizat în stare gravă, iar pasagera acestuia, în vârstă 26 de ani, a decedat pe loc.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 1,43 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

În vara acestui an, Judecătoria Anenii Noi l-a recunoscut pe conducătorul auto vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, în stare de ebrietate, soldată cu decesul unei persoane și vătămarea gravă a integrității corporale”, condamnându-l la trei ani de detenție.

Nefiind de acord cu această sentință, procurorii au contestat-o, insistând pe agravarea pedepsei pentru cele săvârșite de către inculpat.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!