/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

I-a fost majorată pedeapsa! Un șofer care a provocat un accident mortal la Anenii Noi va sta cinci ani după gratii

11 noiembrie 2020, ora 11:23

Un bărbat ce a provocat un accident rutier mortal în luna mai 2019 în raionul Anenii Noi va sta cinci an după gratii. Asta după Curtea de Apel Chișinău a agravat pedeapsa acestuia, anterior fiindu-i stabiliți trei ani de pușcărie de către prima instanță. 

De asemenea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport și obligat să achite succesorului victimei și părții vătămate un prejudiciu total de 700 mii de lei.

Potrivit Procuraturii, acum un an șoferul a comis un accident rutier soldat cu moartea unei persoane. Tragedia a avut loc în noaptea de 28 mai 2019, când inculpatul se deplasa la volanul unui „Suzuki” din direcția satului Mereni spre Maximovca.

La un moment dat, încălcând grosolan regulile de circulație rutieră, a ieșit pe contrasens, tamponând frontal un automobil de marca „BMW”, care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, șoferul mașinii „BMW” a fost spitalizat în stare gravă, iar pasagera acestuia, în vârstă 26 de ani, a decedat pe loc.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 1,43 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

În vara acestui an, Judecătoria Anenii Noi l-a recunoscut pe conducătorul auto vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, în stare de ebrietate, soldată cu decesul unei persoane și vătămarea gravă a integrității corporale”, condamnându-l la trei ani de detenție.

Nefiind de acord cu această sentință, procurorii au contestat-o, insistând pe agravarea pedepsei pentru cele săvârșite de către inculpat.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram