Poziția Partidului Comuniștilor nu s-a schimbat. Și în turul doi de scrutin pentru prezidențiale, PCRM îndeamnă cetățenii să boicoteze alegerile. În opinia formațiunii, în primul tur de scrutin, la urme s-au prezentat doar 27% dintre alegătorii aflați în țară și pragul necesar de 33% n-ar fi fost atins dacă n-ar fi ieșit diaspora la vot.

Cetățenii trăitori în țară au manifestat un înalt nivel de conștiință și înțelegerea faptului că alegerile care se desfășoară sunt anticonstituționale. Prezența necesară pentru declararea primului tur ca unul valid a fost asigurată de secțiile de votare din afara țării”, susține PCRM.

În opinia PSRM, cei doi candidați care au ieșit în turul doi, Maia Sandu și Igor Dodon, reprezintă minoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova.

Partidul Comuniștilor vă îndeamnă să boicotați alegerile neconstituționale, să nu fiți coparticipanți la această ilegalitate strigătoare la cer, care împiedică dezvoltarea statului nostru”, se spune într-un comunicat al formațiunii.

Amintim că și în primul tur de scrutin PCRM a îndemnat oamenii să boicoteze alegerile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!