/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Persoanele care sunt antrenate în deminarea obiectelor din cel de-al doilea Război Mondial vor primi alocații de la stat

missing
11 noiembrie 2020, ora 16:16

Guvernul a decis astăzi să mărească alocațiile acordate pentru unele categorii de populație. Proiectul care prevede majorarea acestor alocații din 1 ianuarie 2021 a fost aprobat astăzi în ședința cabinetului de miniștri. De asemenea, miniștrii au decis că de alocație vor beneficia o nouă categorie de cetățeni – persoanelor antrenate de organele puterii locale la strângerea munițiilor și a tehnicii militare.

Potrivit proiectului de lege, se majorează cu 100 de lei alocația pentru invalizii de război și persoanele care au devenit invalide în urma experiențelor nucleare. Astfel, invalizii de gradul I vor primi 800 de lei în loc de 700, cei de gradul II – 650 în loc de 550 și cei de gradul III – 575 în loc de 475 de lei.

Totodată, persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al doilea război mondial vor primi de la 1 ianuarie 275 de lei în loc de 175, iar luptătorii din Afganistan și militarii și rezerviștii vor primi câte 500 de lei lunar.

De asemenea, Guvernul a stabilit o alocație de 700 de lei lunar pentru persoanele antrenate de organele puterii locale la strîngerea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Cheltuielile necesare suplimentar pentru realizarea acestei propuneri constituie peste 67 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram