Guvernul a decis astăzi să mărească alocațiile acordate pentru unele categorii de populație. Proiectul care prevede majorarea acestor alocații din 1 ianuarie 2021 a fost aprobat astăzi în ședința cabinetului de miniștri. De asemenea, miniștrii au decis că de alocație vor beneficia o nouă categorie de cetățeni – persoanelor antrenate de organele puterii locale la strângerea munițiilor și a tehnicii militare.

Potrivit proiectului de lege, se majorează cu 100 de lei alocația pentru invalizii de război și persoanele care au devenit invalide în urma experiențelor nucleare. Astfel, invalizii de gradul I vor primi 800 de lei în loc de 700, cei de gradul II – 650 în loc de 550 și cei de gradul III – 575 în loc de 475 de lei.

Totodată, persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al doilea război mondial vor primi de la 1 ianuarie 275 de lei în loc de 175, iar luptătorii din Afganistan și militarii și rezerviștii vor primi câte 500 de lei lunar.

De asemenea, Guvernul a stabilit o alocație de 700 de lei lunar pentru persoanele antrenate de organele puterii locale la strîngerea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Cheltuielile necesare suplimentar pentru realizarea acestei propuneri constituie peste 67 de milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!