/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 390 de mii de lei, donați de ofițerii SIS pentru restabilirea Filarmonicii „Serghei Lunchevici”

missing
11 noiembrie 2020, ora 15:06

Angajații Serviciul de Informații și Securitate (SIS)se alătură la campania de acumulare a fondurilor pentru restabilirea clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, care a fost avariată grav în urma unui incendiu produs la data de 24 septembrie. Funcționarii SIS anunță că au donat 392 mii lei.

Banii au fost transferați pe contul Ministerului Finanțelor, deschis pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ofițerii de informații și-au exprimat speranța că vor contribui la accelerarea procesului de reconstrucție a uneia dintre cele mai importante instituții cultural-artistice din țară, pentru ca acest simbol al valorilor naționale să continue să promoveze personalități notorii ale culturii muzicale și cât mai curând să delecteze iubitorii de artă.

Amintim că, incendiul ar fi pornit de la acoperișul Filarmonicii Națioanle, după care s-a extins pe o suprafață de circa 3500 m2. Ulterior, tavanul sălii principale a cedat, iar flăcările au distrus biblioteca, săli de repetiţii, dar şi instrumente, printre care patru piane vechi. Mai multe ore, zece echipaje de salvatori şi pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Oamenii de cultură, iubitorii de artă au început să colecteze fonduri pentru restaurarea Filarmonicii Naţionale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram