Angajații Serviciul de Informații și Securitate (SIS)se alătură la campania de acumulare a fondurilor pentru restabilirea clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, care a fost avariată grav în urma unui incendiu produs la data de 24 septembrie. Funcționarii SIS anunță că au donat 392 mii lei.

Banii au fost transferați pe contul Ministerului Finanțelor, deschis pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ofițerii de informații și-au exprimat speranța că vor contribui la accelerarea procesului de reconstrucție a uneia dintre cele mai importante instituții cultural-artistice din țară, pentru ca acest simbol al valorilor naționale să continue să promoveze personalități notorii ale culturii muzicale și cât mai curând să delecteze iubitorii de artă.

Amintim că, incendiul ar fi pornit de la acoperișul Filarmonicii Națioanle, după care s-a extins pe o suprafață de circa 3500 m2. Ulterior, tavanul sălii principale a cedat, iar flăcările au distrus biblioteca, săli de repetiţii, dar şi instrumente, printre care patru piane vechi. Mai multe ore, zece echipaje de salvatori şi pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările. Oamenii de cultură, iubitorii de artă au început să colecteze fonduri pentru restaurarea Filarmonicii Naţionale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!