/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Stafful lui Dodon a venit cu o reacție pe cazul de la Editura „Universul”: „Condamnăm blocarea ilegală a materialelor electorale”

missing
11 noiembrie 2020, ora 16:12

Stafful candidatului independent la funcția de președinte Igor Dodon condamnă acțiunile deputaților PAS, care au venit la editura „Universul”, unde erau tipărite ziare în susținerea lui Dodon. Potrivit echipei candidatului, aceasta a fost o „acțiune ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului”. De asemenea, purtătoarea de cuvânt a candidatului, Ludmila Muntean, susține că a sesizat instituțiile de drept pe acest caz.

Facem apel la observatorii naționali și internaționali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat. Intuim că această acțiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage atenție de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea probelor de finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu și partidului pe care-l conduce. Înțelegem foarte bine că informația despre finanțarea ilegală de peste hotare, prezentată astăzi de către deputatul Bogdan Țîrdea, lovește dur în imaginea de „politician curat” al contracandidatului. De aceasta, ei au fost nevoiți să organizeze o acțiune de sabotaj, pentru a sustrage atenția publicului”, se spune într-un mesaj al staff-ului lui Dodon.

De asemenea, Ludmila Muntean precizează că pliantele electorale sunt achitate din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. „Tipografia privată ne-a anunțat că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului”, a menționat Ludmila Muntean.

Amintim că astăzi a fost depistat un lot impunător de ziare care conțineau agitație electorală în favoarea lui Igor Dodon la editura de stat „Universul”. Pe lotul de ziare tipărite este indicată, însă, o altă editură – SRL „Edit Tipar Grup” și nu este indicată nicăieri editura „Universul”. Deputații PAS bănuiesc că ar fi vorba despre utilizarea abuzivă a resurselor de stat și semnalează că cheltuielile pentru tipărirea acestor ziare nu sunt incluse în rapoartele financiare ale candidatului la CEC.

Pe acest caz, reprezentata cu drept de vot consultativ a candidatei Maiei Sandu la CEC, Olesea Stamate, a depus o sesizare la Comisiei Electorale Centrale prin care îi cere instituției să verifice dacă au fost sau nu declarat cheltuielile pentru tipărirea acestor ziare de către concurentul electoral Igor Dodon. De asemenea, Stamate cere sancționarea candidatului, în cazul în care acestea nu au fost declarate.

UPDATE: /VIDEO/ Deputatul Reniță bănuiește că au fost tipărite ilegal cel puțin jumătate de milion de ziare ale lui Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram