/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Prăpăd pe insula Creta, după ce a plouat 24 de ore. Șuvoaiele de apă au inundat locuințele oamenilor

missing
11 noiembrie 2020, ora 06:50

A fost prăpăd, pe insula Creta, în urma ploilor abundente. A plouat 24 de ore în continuu. Potrivit presei străine, viiturile au inundat străzile și locuințele oamenilor, iar mai multe automobile au fost luate de șuvoaiele de apă. Autoritățile elene spun că pierderile sunt imense. Este a doua oară, timp de o lună, când insula Creta este lovită de asemenea urgie.

Apele pluviale au inundat numeroase locuințe și magazine din orașul Hersonissos, o populară stațiune turistică din nordul insulei Creta, și din satele învecinate, au declarat oficiali guvernamentali. Din imaginile video se văd automobilele acoperite aproape complet de șuvoaiele de apă, nivelul cărora a crescut foarte mult și a blocat intrările în magazine și locuințe.

Potrivit presei străine, ploaia a durat de noaptea trecută până azi. A plouat încontinuu, iar cantitățile uriașe de apă au transformat străzile în râuri. Responsabilii de la Protecția Civilă din Creta spun că pagubele suferite sunt incomensurabile.

La rândul lor, reprezentanții Brigăzii de pompieri spun că au primit 230 de apeluri telefonice, prin care erau solicitați să intervină, pentru a pompa apele pluviale acumulate în locuințe și pentru a-i ajuta pe rezidenții rămași izolați din cauza apelor să ajungă în spații sigure.

Este pentru a doua oară, într-un interval de trei săptămâni, când această insulă din Marea Mediterană se confruntă cu un episod meteorologic sever. O altă furtună devastatoare s-a abătut asupra orașului Heraklion, capitala și cel mai mare oraș din Creta, pe 20 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram