/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Batrîncea califică scandalul de la „Universul” drept un „show de prost gust”

missing
12 noiembrie 2020, ora 11:50

Și staff-ul electoral al lui Igor Dodon a sesizat organele de drept după scandalul de la tipografia „Universul”, a anunțat Vlad Batrîncea, șeful staff-ului candidatului independent, susținut de PSRM, în cadrul unei conferințe de presă, calificând situația drept un show de prost gust. 

„Ieri, am fost martori la un incident ieșit din comun, când niște deputați din Parlament, însoțiți de niște cetățeni, au dat buzna într-o tipografie și au făcut un show de prost gust. Astăzi și ieri, prezentăm cu lux de amănunte contracte, facturi fiscale și comunicăm cu CEC și mai mulți deputați se află la Inspectoratul de Poliție, unde se investighează cazul, unde va fi dovedit cu lux de amănunte că ieri acel ziar a fost tipărit perfect legal”, a declarat deputatul PSRM în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul conferinței, Vlad Batrîncea a spune că prezentat la CEC și Poliție contractul încheiat cu tipografia EditTiparGrup, care a avut un subcontract cu editura de stat „Universul. „Vă prezentăm contractul care a fost prezentat și organelor de poliție și CEC. Echipa noastră a încheiat contractul cu EditGrup SRL. EditGrup SRL la rândul lor, așa cum fac majoritatea tipografiilor, are un subcontract cu Universul”, a explicat acesta.

„Acel lucru s-a făcut cu scopul de a porni isterie în societate, de a crea subiecte false și de a bloca  activitatea staff-ului lui Igor Dodon, de a bloca activitatea noastră, activitatea agitatorilor din teritoriu. Faptul pentru care am sesizat organele de drept și considerăm că noi toți suntem egali în fața legii. Ceea ce s-a produs în tipografie este huliganism penal”, a adăugat acesta.

Amintim că ieri, la tipografia „Universul” s-a iscat un adevărat scandal după ce s-a adeverit că materialele electorale în susținerea lui Igor Dodon sunt tipărite la tipografia de stat.

Astăzi, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco a declarat că se va adresa Procuraturii Generale pentru a cere cercetarea candidatului Igor Dodon pentru faptul că nu ar fi raportat la Comisia Electorală Centrală cheltuieli pentru un număr mare de ziare de agitație electorală, scoase la tipar la editura de stat „Universul”.

Pe acest caz, reprezentata cu drept de vot consultativ a candidatei Maiei Sandu la CEC, Olesea Stamate, a depus o sesizare la Comisiei Electorale Centrale prin care îi cere instituției să verifice dacă au fost sau nu declarat cheltuielile pentru tipărirea acestor ziare de către concurentul electoral Igor Dodon. De asemenea, Stamate a cerut sancționarea candidatului, în cazul în care acestea nu au fost declarate.

După scandalul de la CEC, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus o sesizare la CEC prin care a cerut excluderea candidatului Igor Dodon din cursa prezidențială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram