/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”și Muzeul Național de Artă au fost decorate de președintele României Klaus Iohannis

missing
12 noiembrie 2020, ora 19:21

Președintele României, Klaus-Werner Iohannis a conferit prin decret prezidențial Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, Institutului de Filologie Română „B.P. Hașdeu” și Muzeului Național de Artă al Republicii Moldova.

Medaliile și brevetele aferente au fost înmânate la 12 noiembrie 2020 de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii, organizată la sediul Ambasadei.

„Limba și cultura unui popor sunt elemente definitorii, esențiale ale fibrei sale identitare, sunt un tezaur inestimabil care sfidează timpul, mentalități și frontiere, care a necesitat de multe ori jertfe, sacrificii și care spune povestea sa adevărată generațiilor de azi și de mâine,” a menționat ambasadorul român.

Ambasadorul României la Chișinău a evocat implicarea și pasiunean conducerilor și colectivelor instituțiilor de educație și artă medaliate ceea ce a făcut posibilă organizarea unor acțiuni de mare ținută artistică și științifică, în anul în care am marcat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unirea de la 1918: „O mulțime de evenimente de artă și cultură, care au urmărit promovarea valorii și excelenței și au arătat cu prisosință apartenența noastră comună la sistemul de valori europene”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram