Cetățenii moldoveni care vor vota pe teritoriul Franței în cel de-al doilea tur de scrutin vor trebui să aibă la sine două formulare obligatorii. Aceste două documente sunt necesare pentru deplasarea la secțiile de vot. 

Este vorba despre adresarea pentru deplasare, care poate fi completată pe pagina Ministerului de Interne al Franței. „Se va bifa opțiunea « Convocation judiciaire ou administrative et pour se rendre dans un service public ». Justificativul poate fi completat în format electronic și descărcat pe telefonul mobil, alegând opțiunea « Attestation de déplacement dérogatoire numérique”, precizează Ambasada Republicii Moldova în Franța.

Al doilea document este scrisoarea de confirmare din partea Ambasadei Republicii Moldova în Franța, cu completarea datelor de către fiecare alegător. Documentul poate fi descărcat în telefonul mobil, iar declarația de onoare trebuie să fie sceisă cu un pix pe o foaie separată.

Exercitarea dreptului de vot este posibilă în baza următoarelor acte:
– Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat;
– Buletinul de identitate cu fișa de însoțire;
– Livretul de marinar.

Pe teritoriul Franței vor fi deschise 8 secții de votare (Atenție, adresa secției de votare din Nice a fost modificată):

🗳Paris – 95 boulevard Berthier, 75017 Paris (siège provisoire de l’Ambassade)
🗳Paris – 7 rue Pierre Girard, 75019 Paris
🗳Strasbourg – Vila Schutzenberger, 76 allée de la Robertsau, 67000 Strasbourg
🗳Montreuil – Salle polyvalente, 50 avenue de la Résistance, 93100 Montreuil
🗳Villeneuve-Saint-Georges – Espace Cocteau, 8 avenue Carnot, 94190 Villeneuve-Saint-Georges
🗳Lyon – Espace Jean Couty, 1 rue de la Pépinière Royale, 69009 Lyon
🗳Bordeaux – 250 rue Malbec, 33000 Bordeaux
🗳Nice – Palais des Congrès Nice Acropolis, 1 Esplanade John Fitzgerald Kennedy, 06364 Nice, Entrée Espace Méditerranéenne

Secţiile de votare vor fi deschise între orele 07.00 – 21.00, cu excepția secției de votare din Strasbourg, care va activa până la ora 20.00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!