Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat o copie a contractului dintre cetăţeanul Igor Dodon şi EditTiparGrup SRL. Potrivit acestuia, candidatul la prezidențiale Igor Dodon a comandat 65.000 exemplare în rusă şi 55.000 în română la preţul de 2.28 lei exemplarul. Fiecare exemplar trebuie să aibă 16 pagini. Cel puțin asta reiese din contractul semnat de Dodon și tipografia Edit Tipar Grup SRL pentru tipărirea „buletinelor informative”.

Potrivit documentului, contractul este valabil de la 2 octombrie – 31 decembrie 2020.

Foto: FB/Sergiu Litvinenco

Foto: FB/Sergiu Litvinenco

Miercuri, la tipografia „Universul” s-a iscat un adevărat scandal după ce s-a adeverit că materialele electorale în susținerea lui Igor Dodon sunt tipărite la tipografia de stat.

Joi, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco a declarat că se va adresa Procuraturii Generale pentru a cere cercetarea candidatului Igor Dodon pentru faptul că nu ar fi raportat la Comisia Electorală Centrală cheltuieli pentru un număr mare de ziare de agitație electorală, scoase la tipar la editura de stat „Universul”.

Pe acest caz, reprezentata cu drept de vot consultativ a candidatei Maiei Sandu la CEC, Olesea Stamate, a depus o sesizare la Comisiei Electorale Centrale prin care îi cere instituției să verifice dacă au fost sau nu declarat cheltuielile pentru tipărirea acestor ziare de către concurentul electoral Igor Dodon. De asemenea, Stamate a cerut sancționarea candidatului, în cazul în care acestea nu au fost declarate.

După scandalul de la CEC, și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus o sesizare la CEC prin care a cerut excluderea candidatului Igor Dodon din cursa prezidențială.

Și staff-ul electoral al lui Igor Dodon a sesizat organele de drept după scandalul de la tipografia „Universul”, a anunțat Vlad Batrîncea, șeful staff-ului candidatului independent, susținut de PSRM, în cadrul unei conferințe de presă, calificând situația drept un show de prost gust.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!