/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

În Moldova ar putea apărea farmacii sociale mobile. Propunerea făcută de un grup de deputați

missing
12 noiembrie 2020, ora 12:15

Mai mulți deputați din platforma parlamentară „Pentru Moldova” propun crearea farmaciilor sociale mobile, care ar merge prin satele Moldovei unde nu există unități de comercializare a medicamentelor. Potrivit lor, acest lucru a facilita accesul populației la medicamente. În acest context, deputații și-au îndemnat colegii să revină în Parlament pentru a continua activitatea legislativului, care de două luni se află în pauză.

Deputatul Pentru Jardan a menționat că crearea farmaciilor mobile sociale ar fi o soluție pentru sute de sate mici din țară, unde nu sunt unități de comercializare a medicamentelor. „Propunem modificarea cadrului legal care să permită funcționarea farmaciilor. Asta înmseamnă mașini mari, speciale, cu frigidere care va merge prin sate. Scopul este de a asigura cu medicamente cetățenii”, a menționat Jardan.

De asemenea, deputații spun că au pregătit câteva proiecte de legi care se referă la majorarea indemnizației la nașterea copiilor, asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite sau la prețuri mici.

Un alt proiect se referă la fortificarea statutului de medic, care ar presupune acordarea mai multor facilități pentru doctori. Mai exact, parlamentarii propun egalarea statutului de medic cu cel al militarului și polițistului, în contextul riscurilor cu care se confruntă aceștia. „S-ar părea destul de stranie această egalare, dar având în vedere pandemiile cu care s econfruntă omenirea, în prima linie este lucrătoprul medical. Nu ar fi corect ca cei din prima lege să nu fie egalați cu statutul militarilor”, a precizat Jardan.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram