/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Intoxicația de la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv: 20 de elevi prezintă dureri abdominale 

missing
12 noiembrie 2020, ora 17:24

Aproximativ 20 de elevi, cu vârstele între 13-19 ani, de la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală s-au intoxicat.

În aceste condiții, Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în comun cu specialiștii ANSP au inițiat Procedura de anchetă epidemiologică al blocului alimentar din incinta Liceului Internat respectiv.

„La date de 12 noiembrie curent, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a înregistrat o sesizare la linia fierbinte a Agenției, referitor la o presupusa toxiinfecție alimentară în incinta Liceului Internat Municipal cu profil sportiv. Este de menționat că la data de 11 noiembrie curent, au fost alimentați 476 de elevi de diferite vârste. Din datele disponibile, administrația Liceului a informat despre faptul că circa 20 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani prezintă dureri abdominale și vomă”, se arată într-un comunicat.

Specialiștii ANSA au efectuat prelevări de probe de materie primă, bucate gata, precum și lavaje de sanitație pentru investigarea cazului dat.

Probele au fost expediate la laborator pentru investigații.

Amintim că și Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinăua inițiat studiu de caz privind starea de sănătate a elevilor.

„La momentul investigării situației, elevii erau la domiciliu sub supravegherea părinților. Nici un părinte nu a informat instituția de învățământ despre internarea copiilor sau despre adresarea la medicul de familie”, au menționat reprezentanții DGETS.

În urma intoxicații, orele vor fi efectuate în regim online.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram