Aproximativ 20 de elevi, cu vârstele între 13-19 ani, de la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală s-au intoxicat.

În aceste condiții, Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în comun cu specialiștii ANSP au inițiat Procedura de anchetă epidemiologică al blocului alimentar din incinta Liceului Internat respectiv.

„La date de 12 noiembrie curent, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a înregistrat o sesizare la linia fierbinte a Agenției, referitor la o presupusa toxiinfecție alimentară în incinta Liceului Internat Municipal cu profil sportiv. Este de menționat că la data de 11 noiembrie curent, au fost alimentați 476 de elevi de diferite vârste. Din datele disponibile, administrația Liceului a informat despre faptul că circa 20 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani prezintă dureri abdominale și vomă”, se arată într-un comunicat.

Specialiștii ANSA au efectuat prelevări de probe de materie primă, bucate gata, precum și lavaje de sanitație pentru investigarea cazului dat.

Probele au fost expediate la laborator pentru investigații.

Amintim că și Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinăua inițiat studiu de caz privind starea de sănătate a elevilor.

„La momentul investigării situației, elevii erau la domiciliu sub supravegherea părinților. Nici un părinte nu a informat instituția de învățământ despre internarea copiilor sau despre adresarea la medicul de familie”, au menționat reprezentanții DGETS.

În urma intoxicații, orele vor fi efectuate în regim online.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!