Italia a depăşit miercuri pragul de un milion de cazuri de COVID-19 confirmate de la începutul pandemiei, după 32.961 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, când au survenit 623 noi decese asociate noului coronavirus, a anunţat Ministerul italian al Sănătăţii, potrivit AFP și agerpres.ro.

Bilanţul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns în această ţară la 42.953 de morţi.

Pentru a permite libera circulaţie a cetăţenilor au fost efectuate milioane de teste antigen rapide, model preluat şi de alte ţări, precum Marea Britanie, SUA şi Slovacia, în timp ce Franţa are la rândul ei în vedere o astfel de strategie de efectuare masivă a testelor rapide în farmacii, gări, aeroporturi şi în centre dedicate.

Însă acurateţea acestor teste este mai redusă faţă de testele moleculare PCR, motiv pentru care unii specialişti dezaprobă campaniile de teste rapide.

În urma noului val epidemic Italia şi-a închis barurile, restaurantele şi magazinele în zonele cele mai afectate şi a impus interdicţia de circulaţie nocturnă la nivel naţional.

Dar guvernul italian evită deocamdată un lockdown generalizat cum a fost în primăvară, efectuarea de teste rapide fiind elementul esenţial al acestei strategii, deşi testarea masivă, atât prin teste PCR cât şi prin teste antigen rapide, nu a condus la o stopare a epidemiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!