/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Pe ascuns? Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Cebotari s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol, Krasnoselski

missing
12 noiembrie 2020, ora 15:16

Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari a avut pe 12 noiembrie o întâlnire cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, lucru care în momentul scrierii știrii nu a fost anunțat de Biroul pentru Reintegrare. Despre faptul că cei doi au avut o întrevedere au comunicat așa-zisele autorități din stânga Nistrului. 

Cât despre Olga Cebotari, liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a catalogat-o drept reprezentant politic al Republicii Moldova în procesul de negociere între Chișinău și Tiraspol.

„Reuniunea a fost una pur informativă. Vadim Krasnoselski a felicitat-o ​​pe Olga Cebotari cu numirea sa, considerând poziția drept responsabilă și dificilă și și-a exprimat speranța că participarea noii viceprim-ministre la procesul de negociere va contribui la reluarea și continuarea efectivă a dialogului între Chișinău și Tiraspol, care, în cele din urmă, ar asigura o viață confortabilă și calmă celor de pe ambele maluri ale Nistru”, se arata pe pagina oficială a liderului de la Tiraspol.

Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari ar deține și cetățenia Federației Ruse, pe lângă cea a Republicii Moldova. Un CV în care este specificat că aceasta este cetățeană a Rusiei a fost publicat de către portalul omg.md. De cealaltă parte, Biroul pentru Reintegrare a publicat un al CV în care nu este specificat câte cetățenii deține Olga Cebotari.

Olga Cebotari va ocupa funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, după ce a fost șefă a Organizației Obștești „Centrul de susținere a tineretului din Moldova” cu sediul la Moscova.

Amintim că în luna octombrie cinci cetățeni au fost răpiți de așa-zisele structuri transnistrene. Primele două cazuri au avut loc pe 7 octombrie. Ulterior, s-a aflat despre alți doi cetățeni răpiți. Doi dintre aceștia au fost eliberați de forțele de la Tiraspol, iar trei însă sunt arestați.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram