Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari a avut pe 12 noiembrie o întâlnire cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, lucru care în momentul scrierii știrii nu a fost anunțat de Biroul pentru Reintegrare. Despre faptul că cei doi au avut o întrevedere au comunicat așa-zisele autorități din stânga Nistrului. 

Cât despre Olga Cebotari, liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a catalogat-o drept reprezentant politic al Republicii Moldova în procesul de negociere între Chișinău și Tiraspol.

„Reuniunea a fost una pur informativă. Vadim Krasnoselski a felicitat-o ​​pe Olga Cebotari cu numirea sa, considerând poziția drept responsabilă și dificilă și și-a exprimat speranța că participarea noii viceprim-ministre la procesul de negociere va contribui la reluarea și continuarea efectivă a dialogului între Chișinău și Tiraspol, care, în cele din urmă, ar asigura o viață confortabilă și calmă celor de pe ambele maluri ale Nistru”, se arata pe pagina oficială a liderului de la Tiraspol.

Noua viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari ar deține și cetățenia Federației Ruse, pe lângă cea a Republicii Moldova. Un CV în care este specificat că aceasta este cetățeană a Rusiei a fost publicat de către portalul omg.md. De cealaltă parte, Biroul pentru Reintegrare a publicat un al CV în care nu este specificat câte cetățenii deține Olga Cebotari.

Olga Cebotari va ocupa funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare, după ce a fost șefă a Organizației Obștești „Centrul de susținere a tineretului din Moldova” cu sediul la Moscova.

Amintim că în luna octombrie cinci cetățeni au fost răpiți de așa-zisele structuri transnistrene. Primele două cazuri au avut loc pe 7 octombrie. Ulterior, s-a aflat despre alți doi cetățeni răpiți. Doi dintre aceștia au fost eliberați de forțele de la Tiraspol, iar trei însă sunt arestați.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!