De la 1 ianuarie 2021, timp de jumătate de an, în Capitală va fi lansat un proiect-pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public orășenesc. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit documentului menționat, operatorii municipali de transport: ÎM. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” vor implementa proiectul-pilot pe câte o rută de transport public municipal: troleibuz și autobuz și vor monitoriza procesul de funcționare al sistemului testat.

După finalizarea perioadei de 6 luni va fi perfectat un raport privind gradul de rentabilitate și costurile finale ale sistemului de taxare electronică în transportul public din Chișinău.

Proiectul-pilot are ca scop aplicarea în practică a măsurilor aprobate de Consiliul municipal Chișinău pentru adoptarea taxării electronice, iar după finalizarea acestuia va fi elaborat un studiu de fezabilitate pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiul Chișinău.

E de menționat că proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!