/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

Staff-ul lui Igor Dodon ar planifica un protest după alegeri. Renato Usatîi: „Ei pregătesc proiectul care l-au numit Maidan Moldova”

missing
12 noiembrie 2020, ora 10:36

În noapte de după alegerile din 15 noiembrie, în Capitală ar putea fi organizate proteste de amploare, inclusiv și a doua zi după scrutinul prezidențial. Manifestațiile ar fi puse la cale de către staff-ul candidatului independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon, susținut de PSRM. Dezvăluirile au fost făcute de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV. 

Tot în timpul emisiunii, Renato Usatîi a dezvăluit că campania electorală a lui Igor Dodon a fost finanțată din Rusia, iar banii au fost cheltuiți pe diverse acțiuni.

„Cel mai urât lucru. S-a cheltuit 190 de mii de euro pentru transport, pentru ca să fie aduși cetățenii din nordul țării. Este vorba de ceea cu ce se ocupă Pavel Voicu acum. Mobilizare totală în noapte de duminică spre luni lumea să fie gata la Chișinău”, a declarat Usatîi.

În acest context, Renato Usatîi a mai spus că în documentele pe care le deține se arată clar că la Chișinău vor fi aduși activiști din Ucraina „Ei pregătesc proiectul pe care l-au numit „Maidan Moldova”, vor aduce titușki din Ucraina pentru organizarea unor acțiuni de protest după numărarea voturilor. Organizarea transportului spre Moldova, închirierea autobuzelor”, a mai Renato Usatîi

Staff-ul candidatului independent la alegerile prezidențiale, susținut de PSRM, Igor Dodon declară că informațiile privind finanțarea lui campaniei electorale lansate de fostul concurent electoral Renato Usatîi sunt false. Însă, nu am primit un răspuns la declarațiile privind organizarea protestelor.

„Scopul aruncării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial. Juriștii noștri pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de difuzare a informațiilor false și calomnioase. Totodată, constatăm numărul sporit de falsuri, care sunt lansate de oponenți pe ultima sută de metri. Aceștia falsifică până și documente oficiale, ceea ce reprezintă deja o infracțiune. Repetăm îndemnul nostru către contracandidat, să dea dovadă de respect față de cetățeni și să renunțe la acțiunile ilegale și de răspândire a informațiilor și documentelor falsificate”, declară staff-ul candidatului independent Igor Dodon.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Alina Zbancă, a spus că nu comentează declarațiile unor politicieni care au scop denigrarea imaginei instituției.

Precizăm că astăzi liderul Partidului Nostru a depus la CEC o cerere prin care va cere excluderea lui Igor Dodon din cursa prezidențială.

Foto: captură video

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram