/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Autorul alertei cu bombă de la Curtea de Apel, reținut

12 noiembrie 2020, ora 15:25

Autorul alertei cu bombă de la Curtea de Apel a fost identificat și reținut. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani, originar dintr-o localitate din Strășeni, anterior judecat pentru comiterea unui furt.

„Pe 11 noiembrie curent, ofițerii secției investigare infracțiuni din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu polițiștii Inspectoratului de Poliție Botanica, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse, au identificat și reținut bărbatul care pe 9 noiembrie, a efectuat apelul la serviciul unic 112 și a comunicat că în incinta Curții de Apel Chișinău este amplasat un obiect explozibil”, spun polițiștii.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că în timp ce se afla în incinta Curții de Apel și aștepta să înceapă ședința de judecată într-un dosar în care este vizat, s-a apropiat de telefonul ce se află în holul clădirii și a efectuat apelul fals la serviciul unic 112. Totodată bărbatul a mai comunicat polițiștilor că a făcut o glumă neștiind care pot fi consecințele și că sunt implicate toate serviciile specializate.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală. dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram