/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Au încasat ilegal circa două milioane de lei prin intermediul cardurilor bancare. Un grup infracțional, destructurat

missing
13 noiembrie 2020, ora 15:01

Un grup infracțional a fost destructurat de oamenii legii. Membrii acestuia sunt bănuiți de convertirea banilor proveniți ilegal în valute criptografice, care apoi erau utilizate la procurarea drogurilor și la legalizarea veniturilor. Oamenii legii spun că membrii grupului prin intermediul cardurilor bancare fictive au încasat ilegal aproximativ două milioane de lei.

Potrivit Poliției, timp de zece luni membrii grupului recrutau oameni de la care obțineau contra plată accesul de gestionare la distanță a conturilor bancare.

Banii de pe carduri erau ridicați în diferite bancomate din țară. Pentru a tăinui originea acestora, suspecții au implementat o schemă de convertire a banilor în valute criptografice, precum Bitcoin și Litecoin.

În urma tranzacțiilor de convertire a banilor reali în valute criptografice, aceștia obțineau un venit de circa 15 % din sumele convertite.

În urma perchezițiilor efectuate în Chișinău, la domiciliul persoanelor suspecte au fost depistate și ridicate: mai multe dispozitive tehnice, carduri bancare pe numele diferitor persoane fizice, cartele SIM de telefonie, precum și pachețele cu substanțe de culoare albă și substanțe de masă vegetală, asemănătoare cu drogurile.

Suspecții, patru la număr, cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, originari din zona centrală a Republicii Moldova, sunt cercetați în stare de libertate.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor astfel de infracțiuni riscă pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram