Un grup infracțional a fost destructurat de oamenii legii. Membrii acestuia sunt bănuiți de convertirea banilor proveniți ilegal în valute criptografice, care apoi erau utilizate la procurarea drogurilor și la legalizarea veniturilor. Oamenii legii spun că membrii grupului prin intermediul cardurilor bancare fictive au încasat ilegal aproximativ două milioane de lei.

Potrivit Poliției, timp de zece luni membrii grupului recrutau oameni de la care obțineau contra plată accesul de gestionare la distanță a conturilor bancare.

Banii de pe carduri erau ridicați în diferite bancomate din țară. Pentru a tăinui originea acestora, suspecții au implementat o schemă de convertire a banilor în valute criptografice, precum Bitcoin și Litecoin.

În urma tranzacțiilor de convertire a banilor reali în valute criptografice, aceștia obțineau un venit de circa 15 % din sumele convertite.

În urma perchezițiilor efectuate în Chișinău, la domiciliul persoanelor suspecte au fost depistate și ridicate: mai multe dispozitive tehnice, carduri bancare pe numele diferitor persoane fizice, cartele SIM de telefonie, precum și pachețele cu substanțe de culoare albă și substanțe de masă vegetală, asemănătoare cu drogurile.

Suspecții, patru la număr, cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, originari din zona centrală a Republicii Moldova, sunt cercetați în stare de libertate.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor astfel de infracțiuni riscă pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!