Mai multe documente străine false au fost depistate de către polițiștii de frontieră în trei autocare, care urmai să ajungă în Uniunea Europeană. Cazurile au avut loc în seara zilei de 12 noiembrie, în punctul de trecere al frontierei Giurgiulești-Galați. 

Către ora 18:35, polițiștii de frontieră au controlat un autocare care urma să ajungă în Marea Britanie. În urma examinării unui colet s-a depistat un permis de conducere care ar fi eliberat de către autoritățile române. După cercetarea documentului cu tehnica specializată, s-a dovedit că acesta este fals. Șoferul nu a putut explica cele depistate.

Cu circa două ore mai târziu, la 21:10, pe același sens de deplasare s-a apropiat un autocar de model „Mercedes Sprinter”, care se îndrepta spre Belgia. În urma controlului, într-un colet a fost depistată o carte de identitate românească, cu semne vădite de falsificare. Șoferul autocarului a precizat că a fost rugat de o persoană necunoscută să transmită coletul în Belgia unei alte persoane.

Un al treilea caz a avut loc în jurul orei 21:15. Un autocar de marca „Setra”, înmatriculat în România, a fost controlat. Un plic, în care erau cinci acte moldovenești – patru pașapoarte și un buletin, a fost depistat la șoferul autocarului.

Pentru documentele în cauză nu s-au putut prezenta acte de însoțire. La audieri, șoferul a declarat că plicul i-a fost înmânat de către o persoană responsabilă de strângerea coletelor, pentru a fi transmis în Franța, țara de destinație a rutei.

Respectiv actele au fost ridicate și urmează să fie predate autorității emitente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!