/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Fostul deputat român Cristian Rizea a cerut azil politic în Moldova. Decizia autorităților

missing
13 noiembrie 2020, ora 14:29

Fostului deputat român Cristian Rizea i-a fost respinsă cererea de acordare a azilului politic în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Președinția într-un comunicat de presă.

„Cererea cetățeanului român Cristian Mihai (în actele din Republica Moldova, acesta poartă numele Cristian Mihai), prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova. În consecință, ținând cont de opiniile autorităților de resort, Comisia a decis că va înainta Președintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetățeanului român Cristian Mihai”, se arată în cumunicat.

Precizăm că, fostul deputat român PSD, Cristian Rizea, care în prezent se află pe teritoriul Republicii Moldova, a primit 18 zile de arest pe 6 noiembrie. Decizia a fost luată de către Judecătoria Ciocana. Atunci informația a fost confirmată pentru TV8 de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Amintim că, fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, după ce pe 3 noiembrie Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească.

Potrivit presei românești, fostul deputat român Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram