Fostului deputat român Cristian Rizea i-a fost respinsă cererea de acordare a azilului politic în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Președinția într-un comunicat de presă.

„Cererea cetățeanului român Cristian Mihai (în actele din Republica Moldova, acesta poartă numele Cristian Mihai), prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova. În consecință, ținând cont de opiniile autorităților de resort, Comisia a decis că va înainta Președintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetățeanului român Cristian Mihai”, se arată în cumunicat.

Precizăm că, fostul deputat român PSD, Cristian Rizea, care în prezent se află pe teritoriul Republicii Moldova, a primit 18 zile de arest pe 6 noiembrie. Decizia a fost luată de către Judecătoria Ciocana. Atunci informația a fost confirmată pentru TV8 de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Amintim că, fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, după ce pe 3 noiembrie Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească.

Potrivit presei românești, fostul deputat român Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!