/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO/ Clădirea de la Otaci a fost demolată și evacuată în totalitate

missing
13 noiembrie 2020, ora 17:41

Clădirea de la Otaci a fost în totalitate evacuată. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că au fost finalizate lucrările de evacuare a deșeurilor după demolarea clădirii avariate de pe strada Prieteniei nr.153 din orașul Otaci. 

Potrivit IGSU, pe parcursul mai multor zile muncitorii au efectuat 222 curse cu autobasculantele de mare tonaj, după ce au fost încărcate deșeurile rezultate în urma demolării blocului avariat. La fața locului pentru gestionarea situației a activat Statul Major al IGSU.

În perioada de efectuare a lucrărilor de demolare, angajații Postului de salvatori și pompieri din Otaci au pulverizat apă prin intermediul unei autospeciale pentru evitarea propagării prafului la clădirile din apropiere.

În total pentru efectuarea activităților, la obiectiv au fost implicate 15 persoane cu 13 unități de tehnică.

Lucrările de demolare au început pe 27 octombrie, iar pe 13 noiembrie au fost complet finalizate.

Amintim că, acum un an și jumătate, o scară a unui bloc de locuit cu 12 apartamente din Otaci s-a prăbușit, iar clădirea vecină a fost avariată. Locuitorii din ambele case au primit bani pentru a-și cumpăra alte locuințe. Atunci, oamenii s-au arătat nemulțumiți de sumele stabilite de autorități.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram