Clădirea de la Otaci a fost în totalitate evacuată. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că au fost finalizate lucrările de evacuare a deșeurilor după demolarea clădirii avariate de pe strada Prieteniei nr.153 din orașul Otaci. 

Potrivit IGSU, pe parcursul mai multor zile muncitorii au efectuat 222 curse cu autobasculantele de mare tonaj, după ce au fost încărcate deșeurile rezultate în urma demolării blocului avariat. La fața locului pentru gestionarea situației a activat Statul Major al IGSU.

În perioada de efectuare a lucrărilor de demolare, angajații Postului de salvatori și pompieri din Otaci au pulverizat apă prin intermediul unei autospeciale pentru evitarea propagării prafului la clădirile din apropiere.

În total pentru efectuarea activităților, la obiectiv au fost implicate 15 persoane cu 13 unități de tehnică.

Lucrările de demolare au început pe 27 octombrie, iar pe 13 noiembrie au fost complet finalizate.

Amintim că, acum un an și jumătate, o scară a unui bloc de locuit cu 12 apartamente din Otaci s-a prăbușit, iar clădirea vecină a fost avariată. Locuitorii din ambele case au primit bani pentru a-și cumpăra alte locuințe. Atunci, oamenii s-au arătat nemulțumiți de sumele stabilite de autorități.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!