Moldovenii care planifică o călătorie în Spania trebuie să prezinte obligatoriu un test negativ la COVID-19. Măsura, care a fost impusă de autoritățile spaniole, intră în vigoare pe 23 noiembrie curent.

„Autoritățile spaniole solicită prezentarea unui test PCR negativ care să fie realizat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol”, a anunță Ambasada Republicii Moldova în Spania.

Potrivit listei întocmite de autoritățile spaniole pe baza datelor furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, Republica Moldova se află printre statele cu risc epidemiologic ridicat.

„Persoanele care călătoresc spre Spania (pe cale aeriană, maritimă sau terestră) trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate disponibil pe spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei. Formularul va cuprinde inclusiv o rubrică privind rezultatul testului PCR Covid-19”, explică reprezentanții ambasadei.

În conformitate cu criteriile de referință prevăzute în Recomandarea (UE) 2020/1475 a Consiliului din 13 octombrie 2020 privind o abordare coordonată a restricționării liberei circulații ca răspuns la pandemia de Covid-19, autoritățile spaniole elaborează o listă cu zonele, statele de risc care va fi actualizată la fiecare 15 zile și publicată cu șapte zile anterior intrării în vigoare pentru a permite o informare cât mai amplă a călătorilor

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!