/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Noi reguli pentru cei care urmează să călătorească în Spania. Prezentarea unui test negativ la COVID-19, obligatorie

missing
13 noiembrie 2020, ora 10:07

Moldovenii care planifică o călătorie în Spania trebuie să prezinte obligatoriu un test negativ la COVID-19. Măsura, care a fost impusă de autoritățile spaniole, intră în vigoare pe 23 noiembrie curent.

„Autoritățile spaniole solicită prezentarea unui test PCR negativ care să fie realizat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol”, a anunță Ambasada Republicii Moldova în Spania.

Potrivit listei întocmite de autoritățile spaniole pe baza datelor furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, Republica Moldova se află printre statele cu risc epidemiologic ridicat.

„Persoanele care călătoresc spre Spania (pe cale aeriană, maritimă sau terestră) trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate disponibil pe spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei. Formularul va cuprinde inclusiv o rubrică privind rezultatul testului PCR Covid-19”, explică reprezentanții ambasadei.

În conformitate cu criteriile de referință prevăzute în Recomandarea (UE) 2020/1475 a Consiliului din 13 octombrie 2020 privind o abordare coordonată a restricționării liberei circulații ca răspuns la pandemia de Covid-19, autoritățile spaniole elaborează o listă cu zonele, statele de risc care va fi actualizată la fiecare 15 zile și publicată cu șapte zile anterior intrării în vigoare pentru a permite o informare cât mai amplă a călătorilor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram