/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Promo-LEX: Este rezonabilă suspiciunea de utilizare a resurselor administrative de către Igor Dodon

missing
13 noiembrie 2020, ora 13:01

Este rezonabilă suspiciunea de utilizare a resurselor administrative de către Igor Dodon, o spun experții Asociației Promo-LEX. Aceștia sunt de părere că incidentul de la tipografia „Universul”, unde ar fi fost tipărite ziare ale politicianului, poate fi interpretat drept folosire de către acesta a fondurilor financiare și materialelor nedeclarate.

„Este vorba despre posibila tipărire a ziarelor de campanie ale candidatului Igor Dodon într-un număr mai mare decât cel prevăzut în datele de tipar, precum și la o altă tipografie decât cea indicată în publicație. În plus, în lipsa în spațiul public a documentelor care ar justifica relația contractuală, inclusiv facturi de plăți, între Tipografia „EditTiparGrup”, care, potrivit datelor tipografice, ar fi tipărit ziarul și Tipografia Editurii „Universul” (instituție publică), care de facto pare a fi tipărit publicația, este rezonabilă suspiciunea de utilizare și a resurselor administrative”, se arată în cel de-al șaptelea raport al misiunii de observare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 (15) noiembrie 2020.

Aceștia atrag atenția asupra faptului că deosebit de suspect este faptul că chiar dacă la datele tipografice, la secțiunea „data tipăririi”, este indicată data de 9 noiembrie 2020, în ziar este cel puțin o poză care pare a fi făcută la conferința de presă din 10 noiembrie 2020 a președinților și vicepreședinților de raioane în susținerea candidatului Igor Dodon.

Mai mult, în sediul Tipografiei „Universul” au fost depistate cel puțin două exemplare de ziare tipărite în perioada de dinaintea primului tur al alegerilor. Or, potrivit informației raportate la Comisia Electorală Centrală, în perioada campaniei electorale pentru alegerile din 1 noiembrie 2020 candidatul Igor Dodon nu a printat la Tipografia „Universul” ziare sau alte materiale promoționale.

Observatorii au mai raportat două situații de implicare a cultelor religioase în campania electorală a candidatului Igor Dodon.

În perioada de observare au fost raportate cel puțin două cazuri de organizare a evenimentelor prin implicarea unui număr mare de participanți, cu încălcarea restricțiilor stabilite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Este vorba de un marș uman cu participarea a peste 200 de persoane în mun. Bălți și de minimum 20 de marșuri automobilistice (peste 450 de mașini implicate). În ambele cazuri este vorba de evenimente organizate în susținerea lui Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram