În ziua turului doi al alegerilor prezidențiale, ordinea publică va fi asigurată de peste șase mii de angajați ai poliției. Aceștia vor asigura desfășurarea în liniște a procesului electoral, pănă la predarea buletinelor de vot consiliilor electorale de circumscripție.

La nivel național, Poliția va antrena peste șase mii de angajați pentru a interveni imediat la sesizările legate de incidente și infracțiuni în timpul procesului de vot precum și buna desfășurare a procesului până la predarea buletinelor de vot consiliilor electorale de circumscripție”, a declarat Sergiu Paiu, șeful Inspectoratului General al Poliției.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției au organizat o conferință de presă prin care au atenționat cetățenii Republicii Moldova, inclusiv politicienii, că nimeni nu este în drept să îngrădească dreptul altor persoane la libera circulație și la exprimarea votului. Polițiștii s-au referit la cazurile care au avut loc în primul tur de scrutin, când au fost blocate unele drumuri de acces la secțiile de vot unde își exprimau dreptul la vot cetățenii din stânga Nistrului.

De asemenea, Poliția atenționează observatorii la procesul electoral că trebuie să fie imparțiali și nu au voie să-și exprime preferințele persoanale sau politice. De asemenea, îi atenționează să nu intervină în procesul și să nu poarte simboluri care fac agitație electorală.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!