/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Campanie fără dezbateri. Maia Sandu și Igor Dodon nu au participat la nicio confruntare electorală

missing
13 noiembrie 2020, ora 20:28

În câteva ore, campania electorală pentru turul doi va lua sfârșit, iar mâine în toată țara va fi Ziua tăcerii, zi în care nimeni nu are dreptul să facă agitație electorală. Deși cele două săptămâni de care au dispus concurenți se apropie de final, Maia Sandu și Igor Dodon nu au participat la nicio dezbatere publică împreună. Confruntarea, ce urma să aibă loc pe un teren neutru, a fost anulată pe ultima sută de metri de staff-ul electoral al candidatei PAS, după ce l-a acuzat pe candidatul independent de răspândirea informațiilor false.

MAIA SANDU, CANDIDATĂ PAS: Cetățenii noștri merită un președinte care nu se teme de dezbateri și care nu se ascunde de oameni.”

În primul tur de scrutin, Maia Sandu l-a invitat cu mai multe ocazii pe Igor Dodon să accepte o dezbatere electorală doar între ei doi. Într-un caz, a organizat o confruntarea publică, dar concurentul indepedent, susținut de PSRM, nu s-a mai prezentat.

Explicația staff-ului electoral al candidatului independent a fost că Igor Dodon refuză să participe la dezbateri sterile și că preferă să discute cu potențialii alegători fața-n față. Totuși, în turul doi de scrutin, concurentul electoral a schimbat tactica și a acceptat confruntarea cu Maia Sandu, urmând ca cele două staff-uri să pună la punct detaliile.

Și, în timp ce cele două echipe ar fi început deja să discute privind organizarea unei dezbateri pe un teren neutru, Maia Sandu a anunțat că nu mai vrea să dea curs invitației. A invocat faptul că președintele în exercițiu a atacat-o cu teze false, ce nu corespund realității. Refuzul ei i-a surprins pe reprezentanții PSRM, dar care au declarat că sunt gata oricând să organizeze dezbaterea. Însă, nici la dezbaterea de aseară, ce a avut loc la televiziunea națională, candidata PAS nu s-a prezentat.

Maia Sandu, în schimb, a participat la o emisiune de la postul PRO TV, unde și-a explicat refuzul.

Astăzi a fost ultima zi de campanie electorală, iar mâine urmează Ziua Tăcerii în care orice formă de agitație este interzisă. Duminică, cei peste 3,2 milioane de alegători sunt așteptați din nou la urne pentru a-și alege președintele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram