/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Cu doar două zile înainte de alegeri, circulația pe strada Albișoara a fost reluată. Muncitorii au început să aplice marcajul rutier

missing
13 noiembrie 2020, ora 20:34

Cu doar două zile înainte de alegeri, circulația pe strada Albișoara din Capitală a fost, în sfârșit, reluată. Cu toate acestea, autoritățile municipale anunță un nou termen-limită pentru finisarea lucrărilor. Dacă până acum se discuta că, în cel mai rău caz, reparația va fi gata la mijlocul lui noiembrie, acum, responsabilii spun că mai au nevoie de câteva săptămâni. Între timp, muncitorii au început deja să aplice marcajul rutier, fiind vorba despre o vopsea nouă pentru Capitală, care ar trebui să reziste, cel puțin, doi ani. Totuși, trotuarele încă rămân a fi deteriorate.

Deși primarul general a anunțat despre reluarea circulației rutiere pe strada Albișoara, acesta a evitat să spună data exactă, când drumul va fi gata în totalitate. În schimb, de ieri, aici a început să fie aplicat marcajul rutier. În premieră pentru Capitală, este vorba despre o vopsea termoplastică, foarte rezistentă, spun muncitorii.

Deși se anunța că muncitorii vor lucra doar pe timp de noapte, pentru a nu fi create ambuteiaje, acest lucru nu s-a întâmplat. Chiar și așa, șoferii nu s-au arătat deranjați. Aceștia au mers, pentru prima dată, pe drumul proaspăt renovat.

„Prima dată am mers. – Cum vă pare? – Parcă totul e bine. Frumos.”

Totuși, aceștia așteaptă cu nerăbdare ca toate porțiunile străzii să fie deschise. Primarul s-a lăudat pe rețelele sociale că, aici, a fost deja schimbat sistemul de iluminat public, stațiile de așteptare și vor fi amenajate spațiile verzi. În schimb, trotuarele rămân să arate ca după război.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8:Ceea ce cândva se numea trotuar, acum e doar o grămadă din pietre și bucăți de asfalt aruncate la nimereală. Pietonii nu au pe unde ocoli aceste porțiuni, așa că sunt nevoiți să calce tot pe aici. Un părinte cu cărucior, însă, va trebui sa iasă chiar pe carosabil ca să treacă.”

Unii pietoni ne-au zis că, din cauza drumului bun, mulți șoferi circulă cu viteză mare, fapt ce le pune viața în pericol, în cazul în care sunt nevoiți să meargă pe carosabil.

Am încercat să aflăm chiar de la lucrători și șefii de șantier, când trotuarele vor fi practicabile, însă toți au fugit de camera de luat vederi.

Strada Albișoara a început să fie reparată în august, iar lucrările, potrivit administrației locale, costă în jur de 120 de milioane de lei. Inițial, termenul de dare în exploatare a fost anunțat pentru luna octombrie. Acum, însă, autoritățile municipale spun că strada va fi finalizată la sfârșitul lui noiembrie. Imediat după aceasta va începe și renovarea străzii Ion Creangă din sectorul Buiucani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram