Update 11:26 // Deși Igor Dodon se laudă în fața mulțimii cu reușitele sale din timpul pandemiei, în timpul protestului nu sunt păstrate nici pe departe reguli impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Totodată, acesta îndeamnă oamenii să voteze „împotriva acestei bande”. „Toți să iasă la vot”, a spus Dodon.

„Vedeți ce fac oponenții, au trecut toate liniile roșii. Au întrecut măsura”, a mai declarat Dodon.

Update 11:15 // Igor Dodon a apărut în fața mulțimii, alături de deputații PSRM Bogdan Țîrdea și Vlad Batrâncea.

În fața oamenilor, deputatul Bogdan Țîrdea a lansat mai multe atacuri la adresa contracandidatei lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, Maia Sandu.

Update 11:05 // Participanții au ajuns în scuarul Teatrului de Operă și Balet, unde continuă să scandeze „Victorie” și stau umăr în umăr, sfidând restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii noului virus COVID-19. 

Vlad Batrâncea spune că proteste similare sunt organizate în mai multe orașe din țară.

În fața manifestanților a ieșit și Ion Ceban, primarul capitalei, care a anunțat că își ia zile libere ca să-l susțină pe Igor Dodon în campania electorală.

Update 10:54 // Oamenii continuă să meargă în marș pe străzile Capitalei și scandează „Victorie” și „Moldova”, dar și alte lozinci în rusă, inclusiv „Dodon președinte”.

De altă parte, locuitori ai Capitalei se revoltă și sunt nemulțumiți de mitingul electoral.

La evenimentul electoral nu se păstrează distanța socială și oamenii stau umăr în umăr.

Un miting în susținerea candidatului Igor Dodon la prezidențiale se desfășoară în aceste clipe în Capitală. 

Update: Susținătorii lui Igor Dodon merg în marș pe bulevardul Ștefan cel Mare din sectorul Centru al Capitalei. Din imaginile transmise de către reportera TV8, se poate vedea că oamenii se deplasează în adiacentul Universității Tehnice a Moldovei (UTM).

În fața Băncii Naționale a Moldovei s-au adunat de dimineață primii susținători, asta în ciuda pandemiei și restricțiilor. Potrivit reporterei TV8 Mihaela Dicusar care se află la fața locului, oamenilor le-au fost împărțite veste, steaguri și măști cu inscripția lui Igor Dodon.

Unii participanți s-au arătat nemulțumiți de prezența reporterei TV8: „Doamnă, ce doriți”?, a întrebat un participant.

Unul dintre organizatori a spus că la miting vor participa susținători din toate sectoarele Capitalei, care au venit la întrunire cu transportul public.

Totuși, acesta nu a putut spune din ce bani au fost procurate steagurile, vestele și măștile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!