/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Armenia a raportat moartea a peste 2.300 de militari în conflictul din Nagorno-Karabah

14 noiembrie 2020, ora 15:39

Armenia a raportat sâmbătă moartea a peste 2.300 de militari ai armatei sale în conflictul pentru controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah, care s-a încheiat cu un acord de pace ce consacră o victorie a forţelor azere, relatează AFP.

„La ora actuală, trupurile neînsufleţite a 2.317 militari ucişi, printre care şi cadavre neidentificate, au fost luate în grijă de serviciul de examinare medico-legală”, a precizat pe Facebook purtătoarea de cuvânt a Ministerului armean al Sănătăţii, Alina Nikoghosian, citează Agerpres.

Potrivit acesteia, procesul de schimburi de trupuri neînsufleţite cu Azerbaidjanul continuă. „Părţile beligerante nu dispun pentru moment de cifrele definitive”, a spus ea.

Autorităţile armene vorbeau până acum de 1.339 de soldaţi şi 50 de civili ucişi în ostilităţile declanşate la finalul lui septembrie.

Azerbaidjanul nu a comunicat pierderile sale militare. A raportat 93 de civili ucişi în tabăra sa.

Armenia şi Azerbaidjanul au semnat la începutul săptămânii, sub medierea Rusiei, un acord de încetare a focului care pune capăt conflictului. Înţelegerea consacră câştigurile teritoriale importante obţinute de Azerbaidjan.

În zona de conflict au fost desfăşurate la începutul săptămânii forţe ruse de menţinere a păcii.

Anunţul cu acordul a fost urmat de manifestaţii de furie în Armenia, unde unii protestatari au pătruns pentru scurt timp în sediul guvernului şi al parlamentului. Opoziţia cere demisia premierului Nikol Paşinian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram