De ziua tăcerii, candidatul independent la funcția de președinte al Republicii Moldova susținut de PSRM Igor Dodon și primarul general al Chișinăului Ion Ceban au sădit copaci.

„Împreună cu Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, colegii din cadrul Primăriei Chişinău, dar şi locuitori ai capitalei, doar în perimetrul zonei verzi din bd. Dacia intersecție cu str. Șoseaua Muncești, am sădit astăzi 1000 de copaci de mesteacăn și stejar. În total pe parcursul zilei de azi în capitală au fost plantați circa 5000 de pomi”, a menționat Ion Ceban pe rețelele sociale.

Și Igor Dodon a comentat acțiunea de plantare pe pagina sa de Facebook: „Împreună cu soția mea Galina și cu mezinul Nicușor, dar și alături de colectivul instituției prezidențiale, am plantat circa 5.000 de puieți de stejar pe teritoriul ocolului silvic Cărbuna din raionul Ialoveni”.

Noua acțiune de plantare a arborilor s-a desfășurat în toate sectoarele municipiului Chişinău. În total, în această toamnă în Chișinău vor fi sădiți 100 de mii de arbori, 40 de mii fiind deja plantați.

Amintim că, anterior, mai mulți specialiști din domeniul mediului au afirmat că plantarea arborilor a început prea devreme în municipiul Chișinău, iar cel mai probabil copații sădiți nu vor supraviețui.

Facebook/ Ion Ceban

Facebook/ Igor Dodon

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!