Duminică 15 noiembrie 2020, la urnele mobile din penitenciarele țării s-au prezentat toate persoanele private de libertate aflate în custodia sistemului administrației penitenciare, cu drept de vot. Astfel, dintre cele 6249 persoane private de libertate cu drept de vot, 5991 și-au exprimat voința în cadrul celui de-al doilea scrutin prezidențial din Republica Moldova, informează Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Procesul electoral s-a desfășurat în zone special amenajate în incinta instituțiilor de detenție, dotate cu soluții dezinfectante, pixuri și măști de protecție în conformitate cu prevederile Instrucțiunii privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale, în condițiile situației pandemice cu infecția COVID-19. Urnele mobile din penitenciare au fost asigurate de către membrii secțiilor de votare din circumscripțiile electorale în raza cărora se află penitenciarele”, se arată într-un comunicat al ANP.

Tot acolo se menționează că persoanele deținute infectate cu COVID-19 și contacții acestora, deasemenea și-au exercitat dreptul de vot. Membrii birourilor electorale și observatorii au fost echipați cu măști, mănuși și combinezoane/halate de protecție și au mers prin celulele și sectoarele acestora.

„Observatorii prezenți au declarat că procedura de votare s-a desfășurat fără incidente”, se mai menționează în comunicat.

Administrația Națională a Penitenciarelor spune că, toate persoanele private de libertate ce au dorit să-și exercite dreptul de vot au fost asigurate cu acte de identitate valabile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!