/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Aproximativ 6 000 de deținuți și-au exercitat dreptul de vot

15 noiembrie 2020, ora 18:42

Duminică 15 noiembrie 2020, la urnele mobile din penitenciarele țării s-au prezentat toate persoanele private de libertate aflate în custodia sistemului administrației penitenciare, cu drept de vot. Astfel, dintre cele 6249 persoane private de libertate cu drept de vot, 5991 și-au exprimat voința în cadrul celui de-al doilea scrutin prezidențial din Republica Moldova, informează Administrația Națională a Penitenciarelor.

„Procesul electoral s-a desfășurat în zone special amenajate în incinta instituțiilor de detenție, dotate cu soluții dezinfectante, pixuri și măști de protecție în conformitate cu prevederile Instrucțiunii privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale, în condițiile situației pandemice cu infecția COVID-19. Urnele mobile din penitenciare au fost asigurate de către membrii secțiilor de votare din circumscripțiile electorale în raza cărora se află penitenciarele”, se arată într-un comunicat al ANP.

Tot acolo se menționează că persoanele deținute infectate cu COVID-19 și contacții acestora, deasemenea și-au exercitat dreptul de vot. Membrii birourilor electorale și observatorii au fost echipați cu măști, mănuși și combinezoane/halate de protecție și au mers prin celulele și sectoarele acestora.

„Observatorii prezenți au declarat că procedura de votare s-a desfășurat fără incidente”, se mai menționează în comunicat.

Administrația Națională a Penitenciarelor spune că, toate persoanele private de libertate ce au dorit să-și exercite dreptul de vot au fost asigurate cu acte de identitate valabile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram