Comisia Electorală Centrală anunță că, până la ora 15.00, s-au prezentat la urnele de vot peste 1 milion de alegători sau circa 37 la sută dintre cei așteptați la alegeri. Procesul de votare se desfășoară în regim normal, fără incidente majore care să pună în pericol desfășurarea scrutinului.

Prima secție care și-a încheiat activitatea e cea de la Tokio, Japonia, unde au participat la scrutin 20 de alegători. Cu puțin timp în urmă și-a încheiat activitatea și secția de votare din China.

CEC a anunțat, de asemenea, despre deschiderea fără impedimente a secțiilor de votare pe coasta estică a continentului nord-american.

La moment, sunt înregistrate aglomerații la unele secții de votare din străinătate în Belgia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Federația Rusă, Portugalia, Spania, Regatul Țărilor de Jos, Turcia, Marea Britanie și Israel.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!