/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Incendiul devastator de la Piatra Neamț: Pacienții arși nu au fost încă identificați

missing
15 noiembrie 2020, ora 14:48

Situaţie revoltătoare la Neamţ, după incendiul de pe secţia ATI a Spitalului Judeţean. Rudele persoanelor care au murit sâmbătă seară au fost sunate pentru a merge în această dimineaţă la morga spitalului. Explicațiile primite au fost de-a dreptul uluitoare, scrie Digi 24

„Am fost sunați la 23:00. A decedat tata. Acum în ce condiții, o să aflăm acum. El era bolnav de cancer, a fost internat la oncologie. L-au depistat cu Covid și l- am adus la reanimare”, spune o rudă.

De la reanimare, tatăl femeii a ajuns direct la morga spitalului. Cel puţin asta i s-a spus aseară, târziu în noapte, când a fost anunţată de tragedia care a avut loc. După ce a așteptat câteva zeci de minute în această dimineaţă în fața IML, familiei i s-a pus că persoanele arse nu au fost încă identificate şi că trebuie să mai aştepte.

„N-am rezolvat nimic! Așteptăm să ne sune, să-l identifice, să vadă. Urmează niște proceduri, nu știm. Mi se pare absurd! Să nu știi persoanele care au murit!? Nu știu nimic! Lucru care trebuia de aseară. Așteaptă ancheta! Ce anchetă? Sistemul e mort!”

O altă familie îndurerată, aceeaşi situaţie. Oamenii au aflat de la televizor despre incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamţ. Multe întrebări şi prea puţine răspunsuri.

O femeie a venit să îşi caute cumnatul. Este singura rudă care se poate ocupa de formalități. Asta pentru că, soţia şi fiul se află în izolare, iar fiica este în Italia.

„La 11 jumătate (n.r. 23:00), 12, ne-a anunțat spitalul. Noi deja știam de la televizor. Este trist, este dureros”.

În urma incendiului violent izbucnit în secţia ATI a spitalului judeţean din Piatra Neamţ zece persoane au murit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram