Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a venit cu prima reacție după prezentarea primelor rezultate preliminare, potrivit cărora Maia Sandu a acumulat un număr mai mare de voturi decât contracandidatul său Igor Dodon.

Popor curajos al Moldovei, ai scris istorie! Îmi exprim gratitudinea, admirația și respectul pentru mobilizarea exemplară a cetățenilor țării, de acasă și din diasporă, și la acest tur doi de scrutin. Este dovada supremă a dorinței sincere a oamenilor pentru schimbarea în bine a Moldovei, o țară din care să nu vrei să pleci, în care să vrei să revii, să rămâi și să trăiești alături de cei dragi. Le mulțumesc în egală măsură colegilor și simpatizanților Platformei DA precum și tuturor celor care prin implicarea plenară în scrutinul de azi au dovedit că își doresc un viitor European pentru Republica Moldova! Alături de toți colegii și simpatizanții Platformei DA, o felicităm pe doamna Maia Sandu pentru victoria reușită astăzi în numele tuturor celor care își doresc o Moldovă Europeană, dreptate și o viață mai bună acasă. E de datoria noastră a tuturor să ducem la bun sfârșit proiectele demarate pentru Moldova de mâine…”, a scris Andrei Năstase pe rețelele sociale.

Rezultatele alegerilor după prelucrarea a 90 % din procese verbale arată în modul următor:

Maia Sandu – 51,50% de voturi
Igor Dodon – 48,50%

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!