Au votat pentru o țară dezvoltată, fără corupți și birocrație, pentru un viitor mai bun al copiilor și nepoților, aici, în Moldova. Cetățenii care își exercită astăzi dreptul la vot spun că au așteptări mari de la viitorul șef de stat și își doresc ca acesta să fie unul al tuturor. Ei mai vor ca viitorul șef de stat să-și asculte cetățenii și să fie mândru de țara sa, iar oamenii, la rândul lor, să aibă toată încrederea în președintele lor.

Întrebați pentru ce au votat, oamenii ne-au spus că pentru binele țării și prosperitatea acesteia.

„Pentru o schimbare corectă și o țară, unde legea își are cuvântul ei de spus și toți o respectă. – Ce v-a motivat să veniți, astăzi, la alegeri? – Păi, ei sunt viitorul și vreau ca copiii mei să trăiască decent în țară. Și pentru bătrânețea mea, mai liniștită, mai fericită, cu un sistem de educație și de sănătate, judiciar foarte corect”.

„Pentru schimbarea în țară, pentru mai bine, pentru viitorul copiilor noștri, ca să avem și noi o demnitate.”

„Am votat pentru un viitor prosper, un viitor acasă, alături de copii, părinți, bunei”.

„Pentru ceva mai bun, să schimbe ceva în țara asta, pentru că e imposibil așa mai departe de mers cu toate lucrurile astea”.

„Am fost la alegeri, am votat. – Pentru ce ați votat? – Pentru viitorul nostru luminos”.

Oamenii spun că cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră la moment sunt starea deplorabilă a economiei, corupția și pensiile mizere ale bătrânilor, care au construit această țară. Mai mult, ei speră că viitorul președinte va atrage investiții, pentru a putea fi create locuri noi de muncă în condiții favorabile și cu salarii decente, așa încât să nu fie nevoiți să plece peste hotare.

„În primul rând economia să o pună pe picioare, agricultura, că doar suntem o țară agrară. Musca 01.12-01.23 Locuri de muncă pentru tineret, vedeți că rămânem o țară fără populație, depopulată și sper tare mult ca președintele nou să se ocupe de problema aceasta să deschidă locuri de muncă”.

„În primul rând, să-și aranjeze echipa bine și responsabil și să nu uite de ceea ce a promis”.

Cetățenii cu drept de vot sunt așteptați la urne în cele 2004 de secții de votare, deschise pe teritoriul Republicii Moldova, și 139 – în străinătate.

REPORTERĂ- CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE- SERGIU CIUBARU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!