A fost aglomerație și la cea mai inedită secție de votare din țară. Este vorba despre cea din satul Bâc, municipiul Chișinău. Aici, unde oamenii au ales președintele într-un cort, amenajat pe stadionul de fotbal. În fața cortului, s-au format rânduri, iar numărul persoanelor care s-au prezentat la vot l-a depășit considerabil pe cel din primul tur.

ALEX MACOVEI, REPORTER TV8: „Pentru acești doi copii, astăzi, este o simplă zi de duminică, în care pot să vină la stadion și să alerge după minge. Fără să-și dea seama, că la câțiva pași de ei, în acest cort, care servește drept secție de votare, se decide viitorul lor„.

Membrii secției de votare spun că au în cort toate condițiile, iar ziua alegerilor decurge pașnic și fără abateri.

„Suntem asigurați cu toate cele necesare, pentru a organiza alegerile. Avem de toate: căldură, lumină, detergente. Ne apărăm de Covid”.

Astăzi, locuitorii satului Bâc au fost mai activi decât în primul tur și s-au prezentat la vot, într-un număr mult mai mare.

„– Da, da. Văd că lumea s-a activat. A început să fie mai activă”.

Alegătorii au așteptat în fața cortului, unde, la un moment dat, chiar se formase o coadă mică. Majoritatea alegătorilor s-au arătat binedispuși.

„Cu dispoziție bună și frumoasă. Astăzi, este ziua în care se rezolvă problema țării noastre”.

„Dispoziția este foarte bună. Mergem spre un viitor mai frumos și mai bun. Așteptăm să se întoarcă acasă copiii, că noi nu mai putem”.

Oamenii au reacționat diferit, atunci când au fost întrebați, cum e să-ți alegi viitorul președinte într-un cort. Un bărbat, spre exemplu, spune ca această situație îi amintește de anii petrecuți în armata sovietică.

„– Eu, în armată, în așa cort am dormit trei ani de zile. În Siberia, toate batalioanele trăiesc așa, ca în Taiga”.

La secția de votare, din satul Bâc, până la ora 17:00 au votat peste 400 de oameni. Potrivit șefei secției de votare, nu a fost raportată nicio încălcare. În trecut, în satul Bâc se vota în Centrul de Sănătate. În acest an, însă, locația nu mai corespunde cerințelor care ar preveni răspândirea infecției cu covid-19, pentru că spațiul este prea îngust.

REPORTER: ALEX MACOVEI
IMAGINI: OLEG COZLOV

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!