Poliția a făcut totalurile. Oamenii legii spun că pe parcursul zilei de astăzi au fost documentate 122 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, 13 cazuri de corupere și 29 de agitație electorală. Datele au fost prezentate de către șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Marin Maxian.

Potrivit lui, la serviciul 112 poliția a fost alertată în 81 de incidente. Oamenii legii au intervenit în 324 de cazuri privind desfășurarea activității electorale. În 55 de cazuri, faptele nu s-au adeverit.

„Am intervenit în 29 de cazuri de agitație electorală. Sunt șase cazuri de blocare de trasee. În 36 de cazuri au fost incidente cu buletinele de vot. 122 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor.  În 113 au fost demarate anchete. Opt cazuri au fost cu urna de vot. 13 cazuri de corupere a alegătorilor, opt cazuri se află în gestiune”, a spus șeful-adjunct.

Au fost documentate două cazuri de împiedicare a exercitării dreptului la vot. Oamenii legii au intervenit în cinci cazuri de vot multiplu.

În 14 cazuri este vorba despre încălcarea restricțiilor impuse pe timp de pandemie.  În total poliția a primit spre examinare 646 de sesizări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!