Până la ora 11.00, Poliția a sesizat 23 de cazuri de pretinse încălcări, 2 cazuri de agitație electorală și 2 cazuri de blocare a cetățenilor spre secția de votare. Despre aceasta a declarat șeful adjunct al IGP în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, au fost înregistrate 90 de cazuri în care oamenii au încercat să fotografieze buletinele de vot.

„Am identificat 4 cazuri de transportare a alegătorilor spre secțiile de votare, 2 au fost indentificate de polițiști, alte 2 au fost sesizate de către alte persoane”, a declarat șeful adjunct al IGP.

În același timp au fost înregistrate 3 cazuri de încălcări cu urna mobilă și 6 cazuri de încălcări la urnele de vot, unde oamenii au venit în stare de ebrietate sau s-au dovedit a fi agresivi.

„Poliția înregistrează multe apeluri la 112, care nu sunt adevărate. Vă rugăm să ghidați corect polițiștii spre locurile unde ați sesizat încălcări electorale”, a menționat șeful adjunct al IGP.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!