/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Vicepreședinte CEC: Se atestă prezență masivă la vot. Unde sunt cei mai activi alegători

missing
15 noiembrie 2020, ora 12:57

Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora 12.00 au votat peste 630 mii de alegători sau circa 22 % din cei așteptați azi la urne. Conform datelor statistice, cei mai activi alegători sunt în circumscripțiile electorale Ocnița, Dondușeni, Șoldănești, Rezina unde au votat peste 23 % din cei așteptați la urne. În municipiul Chișinău avem o participare de peste 140 mii alegători – sau 21 %.

În secțiile de votare deschise în străinătate au votat, până la această ora peste76 mii de alegători. Conform informațiilor deținute, la acest moment sunt operaționale toate secțiile de votare constituite în Europa și Asia, în următoarele ore urmând să se deschidă doar 16 secții de votare din Statele Unite ale Americii și Canada.

La moment, sunt înregistrate aglomerații la unele secții de votare din străinătate în următoarele state: Belgia, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, România, Federația Rusă, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie, Israel.

Inspectoratul General al Poliției a informat CEC despre înregistrarea, până la ora 11.00, a 23 de sesizări despre diferite încălcări/incidente şi alte acţiuni privind desfășurarea activității electorale printre care cazuri de agitație electorală, blocare a traseelor, incidente cu buletinul de vot și transportare a alegătorilor.

Comisia Electorală Centrală face apel la respectarea, și în continuare, a instrucțiunilor de protecție și prevenire a infectării cu virusul COVID-19 elaborate de către autorități. În cazul în care cetățenii manifestă simptome caracteristice infecției COVID-19 sau se află în autoizolare pot solicita urna mobilă, până la ora 15.00, fără obligația de a prezenta certificatul medical.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram