Chișinăuienii vor putea achita cu cardul bancar tichetul în troleibuze și autobuze. Proiectul pilot, promis de câteva luni de Primăria Chișinău, va fi inițiat în ianuarie 2021 și timp de șase luni va fi în regim de testare. Decizia a fost adoptată în cadrul comisiei municipale create în acest sens.

Potrivit edilului Ion Ceban, la etapa de pilotare, va fi aplicată taxarea electronică pe câte o rută de troleibuz și autobuz. Testarea, în regim de pilotare, va fi executată de companiile „MasterCard” și „VISA”. Aceasta prevede instalarea echipamentului necesar și instruirea angajaților regiilor municipale de transport public. Ulterior, sistemul de taxare electronică, va fi pilotat timp de jumătate de an.

Operatorii desemnați pentru testarea proiectului-pilot nu vor fi favorizați în cadrul licitațiilor, care vor fi organizate ulterior, pentru implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat, pentru a îmbunătăți serviciul de transport public în oraș, eliminându-se riscul de falsificare a biletelor și daune financiare aduse din această cauză.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!