/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Chișinăuienii vor putea achita cu cardul bancar tichetul în troleibuze și autobuze

missing
16 noiembrie 2020, ora 13:12

Chișinăuienii vor putea achita cu cardul bancar tichetul în troleibuze și autobuze. Proiectul pilot, promis de câteva luni de Primăria Chișinău, va fi inițiat în ianuarie 2021 și timp de șase luni va fi în regim de testare. Decizia a fost adoptată în cadrul comisiei municipale create în acest sens.

Potrivit edilului Ion Ceban, la etapa de pilotare, va fi aplicată taxarea electronică pe câte o rută de troleibuz și autobuz. Testarea, în regim de pilotare, va fi executată de companiile „MasterCard” și „VISA”. Aceasta prevede instalarea echipamentului necesar și instruirea angajaților regiilor municipale de transport public. Ulterior, sistemul de taxare electronică, va fi pilotat timp de jumătate de an.

Operatorii desemnați pentru testarea proiectului-pilot nu vor fi favorizați în cadrul licitațiilor, care vor fi organizate ulterior, pentru implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat, pentru a îmbunătăți serviciul de transport public în oraș, eliminându-se riscul de falsificare a biletelor și daune financiare aduse din această cauză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram