În două localități din țară, duminică, concomitent cu alegerile prezidențiale au avut loc și alegerile locale. Este vorba despre comuna Chetriș, raionul Fălești și satul Corlăteni, raionul Rîșcani. 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), preliminar, voturile au fost distribuite astfel:

În comuna Chetriș, raionul Fălești, majoritatea alegătorilor au votat pentru Constantin Condru, desemnat de Partidul Democrat din Moldova, iar pe a doua poziție s-a clasat Alesea Mamai, desemnată de Partidul Politic „Partidul Nostru”.

În satul Corlăteni, raionul Rîșcani, cei mai mulți alegători au votat pentru Veaceslav Bold, desemnat de „Partidul Acțiune și Solidaritate”, iar locul doi a fost ocupat de Svetlana Pruteanu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Nostru”.

Menționăm că informația poartă un caracter preliminar, până când la CEC vor fi prezentate documentele electorale în original.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!