/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Liderul PDM face un apel către partidele parlamentare. „Avem nevoie de o foaie de parcurs care să readucă țara pe linia de plutire”

missing
16 noiembrie 2020, ora 19:36

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a făcut astăzi un apel către partidele parlamentare „autentice” și propune un plan anti-criză pentru a readuce Republica Moldova pe linia de plutire. Într-o conferință de presă, fostul premier a menționat că acest plan este propus pentru un an și include, în final, alegeri parlamentare „libere și corecte”.

Acest plan anti-criză include lupta împotriva pandemiei, reformarea justiției, relansare economiei și organizarea unor alegeri libere și corecte.

Avem nevoie de o foaie de parcurs care să readucă țara pe linia de plutire și să o scoată din criza profundă în care a intrat, instituirea unui guvern al unității naționale, agreat de toate partidele autentice din Parlament. Avem nevoie de un consens la acest capitol, o echipă care să ne unească, nu să ne dezbine și care să pună în aplicare acest plan anti-criză”, a spus Filip.

De asemenea, liderul democraților consideră că actuala clasă politică trebuie curățată. „Aici vorbim despre izolarea în Parlament a tuturor celor care au tot migrad dintr-un partid în altul, interzicerea traseismului și condamnarea practicilor vicioase în politică”, a menționat politicianul.

Și doar după aceasta, spune Filip, este nevoie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate libere și corecte, în toamna lui 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram