Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a făcut astăzi un apel către partidele parlamentare „autentice” și propune un plan anti-criză pentru a readuce Republica Moldova pe linia de plutire. Într-o conferință de presă, fostul premier a menționat că acest plan este propus pentru un an și include, în final, alegeri parlamentare „libere și corecte”.

Acest plan anti-criză include lupta împotriva pandemiei, reformarea justiției, relansare economiei și organizarea unor alegeri libere și corecte.

Avem nevoie de o foaie de parcurs care să readucă țara pe linia de plutire și să o scoată din criza profundă în care a intrat, instituirea unui guvern al unității naționale, agreat de toate partidele autentice din Parlament. Avem nevoie de un consens la acest capitol, o echipă care să ne unească, nu să ne dezbine și care să pună în aplicare acest plan anti-criză”, a spus Filip.

De asemenea, liderul democraților consideră că actuala clasă politică trebuie curățată. „Aici vorbim despre izolarea în Parlament a tuturor celor care au tot migrad dintr-un partid în altul, interzicerea traseismului și condamnarea practicilor vicioase în politică”, a menționat politicianul.

Și doar după aceasta, spune Filip, este nevoie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate libere și corecte, în toamna lui 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!