Anul 2020 marchează cea de-a 50-a aniversare a modelului Lamborghini Jarama GT, prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva în martie 1970. Puţină lume cunoaşte de fapt despre acest model şi acest nume, astfel încât italienii au decis să ne prezinte într-un scurt rezumat ce reprezintă.

Jarama, al cărui nume provine dintr-o zonă situată la nord de Madrid, renumită pentru reproducerea taurilor de luptă, a fost cea mai recentă evoluție a conceptului de grand touring sedan (2+2 locuri) al companiei, cu un motor montat frontal, cu 12 cilindri şi volum de 4.0 litri.

Dezvoltat tehnic pe baza modelelor anterioare 400 GT și Islero, a menținut același aspect mecanic, dar a prezentat o siluetă proiectată de Marcello Gandini pentru Carrozzeria Bertone, mult mai în concordanță cu tendințele stilistice din anii ’70, folosind linii întinse și unghiulare. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!