Un porumbel de curse crescut în Belgia a stabilit un nou record de preț după ce a fost vândut cu 1,6 milioane de euro, informează BBC.

New Kim, o femelă în vârstă de doi ani, a fost scoasă la licitație la un preț pornind de la 200 de euro, însă a fost cumpărată cu suma uriașă de către un cumpărător din China.

Kurt Van de Wouwer, crescătorul și proprietarul lui New Kim, a declarat că el și familia lui au fost “șocați” de veste, potrivit agenției Reuters.

Recordul anterior era deținut de porumbelul Armando, vândut cu 1,25 milioane de euro la vârsta ce 4 ani.

Armando, denumit „Lews Hamilton al porumbeilor” după campionul mondial din Formula 1, era retras din competiții când a fost scos la vânzare, în 2019.

New Kim a câștigat o serie de competiții în 2018, însă a fost restrasă din activitatea competițională.

La fel ca și Armando, New Kim a fost vândută după un război al licitațiilor dus între doi cumpărători din China, țară unde cursele de porumbei au câștigat o mare popularitate în ultimii ani.

Porumbeii de curse pot avea urmași până la vârsta de 10 ani.

„Aceste prețuri sunt incredibile, deoarece vorbim despre o femelă”, a explicat Nikolaas Gyselbrecht, fondator și CEO al casei de licitații Pipa, pentru Reuters. “De obicei, masculii valorează mai mult pentru că pot produce mai mulți urmași”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!