/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Mesajul lui Dorin Chirtoacă pentru Maia Sandu: „Acum, putem clădi din nou totul așa cum trebuie”

missing
16 noiembrie 2020, ora 11:17

După anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidențiale, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a postat un filmuleț video pe pagina de Facebook în care o felicită pe Maia Sandu pentru victoria obținută în urma scrutinului.

Dorin Chirtoacă, lider PL:Vreau să vă felicit cu acest rezultat extraordinar pe care l-am obținut cu toții. Vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru victoria clară și răsunătoare pe care a obținut-o în fața contracandidatului. Este o victorie a noastră, a tuturor. Acum, putem clădi din nou totul așa cum trebuie. După mai mulți ani, cuvântul și funcția de președinte capătă, din nou, sens. Nu îi va fi ușor, vor încerca să o izoleze, să arate că potrivit Constituției nu poate să facă nimic, ca oamenii să se dezamăgească din nou și să spună că degeaba au votat. Nu-i va fi ușor dnei Sandu, vor fi piedici. Diasporă și cei de aici trebuie să rămânem uniți.. Diaspora a conștientizat că R. Moldova nu mai poate fi lăsată de una singură.”

Până la ora actuală au fost procesate toate cele 2143 de procese verbale de la secțiile de vot deschise la scrutinul din 15 noiembrie. Pentru candidatul PAS, Maia Sandu, au votat 57.75% din cetățeni, iar alți 42.25% au optat pentru candidatul independent, Igor Dodon.

Maia Sandu – au votat 943.486 alegători sau 57,75% de voturi
Igor Dodon – au votat 690.139 alegători sau 42,25% de voturi

Conform datelor preliminare, la alegerile prezidențiale au participat 1.650.131 de alegători, rata constituind 52%. Maia Sandu și Igor Dodon au concurat pentru fotoliul de șef de stat și la scrutinul din 2016.

La secțiile de votare deschise peste hotarele țării s-au prezentat la urne 260 079 de alegători, reprezentând cel mai mare număr de votanți de la organizarea secțiilor de votare în străinătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram