După anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidențiale, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a postat un filmuleț video pe pagina de Facebook în care o felicită pe Maia Sandu pentru victoria obținută în urma scrutinului.

Dorin Chirtoacă, lider PL:Vreau să vă felicit cu acest rezultat extraordinar pe care l-am obținut cu toții. Vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru victoria clară și răsunătoare pe care a obținut-o în fața contracandidatului. Este o victorie a noastră, a tuturor. Acum, putem clădi din nou totul așa cum trebuie. După mai mulți ani, cuvântul și funcția de președinte capătă, din nou, sens. Nu îi va fi ușor, vor încerca să o izoleze, să arate că potrivit Constituției nu poate să facă nimic, ca oamenii să se dezamăgească din nou și să spună că degeaba au votat. Nu-i va fi ușor dnei Sandu, vor fi piedici. Diasporă și cei de aici trebuie să rămânem uniți.. Diaspora a conștientizat că R. Moldova nu mai poate fi lăsată de una singură.”

Până la ora actuală au fost procesate toate cele 2143 de procese verbale de la secțiile de vot deschise la scrutinul din 15 noiembrie. Pentru candidatul PAS, Maia Sandu, au votat 57.75% din cetățeni, iar alți 42.25% au optat pentru candidatul independent, Igor Dodon.

Maia Sandu – au votat 943.486 alegători sau 57,75% de voturi
Igor Dodon – au votat 690.139 alegători sau 42,25% de voturi

Conform datelor preliminare, la alegerile prezidențiale au participat 1.650.131 de alegători, rata constituind 52%. Maia Sandu și Igor Dodon au concurat pentru fotoliul de șef de stat și la scrutinul din 2016.

La secțiile de votare deschise peste hotarele țării s-au prezentat la urne 260 079 de alegători, reprezentând cel mai mare număr de votanți de la organizarea secțiilor de votare în străinătate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!