Misiunea de observare Promo-LEX a prezentat rezultatele preliminare ale numărării în paralel a voturilor pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 15 noiembrie curent. De asemenea, au fost afișate și încălcările depistate pe parcursul zilei. 

Potrivit asociației Promo-LEX, cifrele sunt comparabile cu cele prezentate de către Comisia Electorală Centrală (CEC). Astfel, datele afișate de către misiunea de observare arată în următorul mod:

Maia Sandu a acumulat 52,9 la sută de voturi, iar Igor Dodon 47,1 procente. De asemenea, membrii asociației au prezentat și rezultatele comparabile al celui de-al doilea tur de scrutin din 2016 și din 2020.

Astfel, Maia Sandu a acumulat cu 176 893 de voturi mai mult decât în 2016, iar Igor Dodon a obținut cu 143 942 de voturi mai puțin. În considerare nu au fost luate rezultatele din diasporă și stânga Nistrului.

Ar fi primit bani pentru că au votat. Încălcările semnalate de Promo-LEX în turul II

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!