/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Rezultatele preliminare ale numărării în paralel a voturilor, prezentate de Promo-LEX

missing
16 noiembrie 2020, ora 11:09

Misiunea de observare Promo-LEX a prezentat rezultatele preliminare ale numărării în paralel a voturilor pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova din 15 noiembrie curent. De asemenea, au fost afișate și încălcările depistate pe parcursul zilei. 

Potrivit asociației Promo-LEX, cifrele sunt comparabile cu cele prezentate de către Comisia Electorală Centrală (CEC). Astfel, datele afișate de către misiunea de observare arată în următorul mod:

Maia Sandu a acumulat 52,9 la sută de voturi, iar Igor Dodon 47,1 procente. De asemenea, membrii asociației au prezentat și rezultatele comparabile al celui de-al doilea tur de scrutin din 2016 și din 2020.

Astfel, Maia Sandu a acumulat cu 176 893 de voturi mai mult decât în 2016, iar Igor Dodon a obținut cu 143 942 de voturi mai puțin. În considerare nu au fost luate rezultatele din diasporă și stânga Nistrului.

Ar fi primit bani pentru că au votat. Încălcările semnalate de Promo-LEX în turul II

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram