După ce șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliție (IGP) au fost documentați pentru comiterea coruperii pasive, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) în colaborare cu Procuratura Anticorupție au inițiat 12 cauze penale.

Dosarele în care sunt vizați angajații INSP și IGP au fost deschise pentru corupere activă.

„Conducătorii auto au oferit sau transmis mijloace financiare angajaților INSP pentru a nu fi documentați pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate sau pentru alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. De menționat este faptul că, în repercusiune, angajații INSP au denunțat tentativele de corupere”, se arată într-un comunicat.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei vizați riscă închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 de unități convenționale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!