/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

După tragedia de la Piatra Neamț, vor fi inițiate verificări în spitalele din Republica Moldova

missing
17 noiembrie 2020, ora 12:41

Toate instituțiile medico-sanitare publice din Republica Moldova urmează să fie autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea tuturor măsurilor de protecție antiincediare, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Socială informează, după incendiul devastator din Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, România.

„Vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea antiincediilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale”, spun reprezentanții Ministerului Sănătății.

La moment, în instituțiile medicale sunt internați 3163 pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Conducerea MSMPS coordonează și comunică permanent cu Direcția generală asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău și cu instituțiile medicale raionale, privind internarea pacienților.

„Informăm că, la moment situația este una stabilă, paturi sunt suficiente, iar în cazul suplinirii locurilor în unele instituții, pacienții sunt redirecționați către alte instituții medicale”, se arată într-un comunicat.

MSMPS reiterează apelul său către populație să respecte toate măsurile de protecție și să se adreseze imediat la medicul de familie sau la Serviciul 112, în caz de urgențe.

Amintim că zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, potrivit celui mai nou bilanț. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

Digi 24 scrie că este cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv, iar Parchetul General a deschis o anchetă penală. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram