Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, propune parlamentului desemnarea în funcția de viceguvernator a lui Constantin Șchendra și a Maiei Pîrcălab, în legătură cu expirarea mandatelor a doi viceguvernatori.

La momentul actual, Constantin Șchendra este director al Departamentului supraveghere bancară din anul 2018, timp în care a participat la reformarea sectorului bancar și a contribuit la instaurarea bunei guvernanțe în băncile licențiate din Republica Moldova.

Maia Pîrcălab activează în cadrul BNM din 2017, iar din luna mai 2020 deține postul de director al Departamentului reglementare și autorizare.

„Ambii candidați s-au alăturat echipei BNM în perioada de reformare profundă a sectorului bancar și au dat dovadă de integritate profesională, diligență și inițiativă în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În plus, aceștia sunt neafiliați politic – un criteriu important de care s-a ținut cont. Sper că deputații vor susține candidaturile propuse, deoarece este important ca Banca Națională să rămână o instituție independentă și să continue reformele”, subliniază guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Mandatul de viceguvernator al BNM este valabil pentru o perioadă de șapte ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!