Cinci persoane din Chișinău și nordul țării au fost reținute de poliție pentru contrabandă de droguri în proporții deosebit de mari. Suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie.

Polițiștii au stabilit că, în perioada anilor 2019-2020, suspecții ar fi procurat și păstrat droguri în proporții deosebit de mari, pe care le realizau persoanelor cunoscute (de încredere).

De asemenea, s-a stabilit că, bărbații cu vârste cuprinse între 23 și 55 de ani, pun în circulație  droguri de tip ”hașiș ”, pe teritoriile municipiilor  Bălți și Chișinău, precum și zona de nord a țării.

Ulterior, în urma efectuării perchezițiilor la domiciliu, mijloace de transport, încăperi, ce aparțin suspecților, polițiștii au depistat și ridicat 2 500 de grame de diferite tipuri de droguri etnobotanice, cartele SIM, aparate artizanale pentru consumarea drogurilor, pentru a cântări gramajul drogurilor, telefoane mobile, cartele bancare, un cuțit de confecție artizanală, pistoale, o armă cu țeava lisă, cartușe pentru acestea, carnete cu înscrisuri a drogurilor realizate, 100 000 de lei, dintre care 16 000 lei, bani marcați, 500 de grame de droguri de tip hașiș în valoare de 300 000 de lei.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!